Dragos Sandulache la SPREZZA by Dragos Sandulache

Inainte de Sprezzatura, sa o luam cu inceputul. Sa lucrezi in televiziune este frumos, dar pe atat este de solicitant. Gandindu-ma cat de mult ma implic intr-un proiect si cat de perfectionist sunt. M-am gandit ca as putea munci la fel de mult, dar pentru propria afacere, propriul brand.

Multi ma intreaba “ce legatura are televiziunea cu moda?”. Nu are nici o legatura, evidenta.

Intotdeauna mi-a placut sa ma imbrac bine, dupa standardele mele. Dar, la un moment dat, am si upgradat acest stil vestimentar la stilul Sprezzatura.

Asa ca, dupa 13 ani de televiziune, am renuntat la tot. Pentru a porni propria afacere pe partea de Bespoke & Sprezzatura. Asa a luat fiinta SPREZZA By Dragos Sandulache SRL. Dar sa o luam pe rand.

Ce inseamna Sprezzatura?

Sprezzatura in ziua de azi se vede cel mai bine la festivalurile din Italia. Denumite Pitti Uomo. Unde grupuri de barbati si femei se strang pentru a-si etala tinutele dintre cele mai speciale.

La prima vedere, ti se pare ciudat si poate ca majoritatea nu s-ar imbraca niciodata asa. Hainele alese au culori extravagante, excesive pentru unii. Combinatia dintre ele poate ca ni s-ar parea ciudata multora.

Termenul SPREZZATURA provine din secolul XVI. Cand, intr-o carte de bune maniere si eticheta, contele italian Baldassare Castiglione scria:

“O singura regula valoreaza mai mult decat orice spune sau face omul. Si aceea e sa evitam cu orice pret afectarea ca si cum ar fi o stanca ascutita. Și pentru a folosi un cuvant nou, sa practicam in tot ce facem o anumita nonsalanta (SPREZZA). Care arata ca tot ce facem sau spunem e facut fara efort si aproape fara sa ne gandim.”

Deci, iata, dupa 500 de ani, sprezzatura este folosit atunci cand vorbim de vestimentatie. In antiteza cu perfectiunea milimetrica si asortarea oarba.

Sprezzatura

Ca sa dau si un exemplu. E ca atunci cand porti pantofi roz atat de natural, incat pare ca barbatii s-au nascut in pantofi roz. Sa nu credeti ca neglijenta studiata nu contine efort, e o eroare.

Sprezza nu înseamna lipsa efortului. Ci mascarea lui, topirea lui in calm si in impresia ca totul a fost usor, natural.

Daca termenul SPREZZATURA este greu de retinut, folositi termenul din limba romana. Nonsalanta. O tinuta eleganta, purtata cu nonsalanta, este sprezzatura.

Ce inseamna Bespoke?

Costumul Bespoke este acel costum creat de la zero, urmand cerintele unui client. Munca la un COSTUM BESPOKE reprezinta treapta cea mai inalta de adaptare la dorintele si stilul de viata al unui client.

In prima etapa, cea de a schita modelul costumului pe o coala de hartie, se aleg stofe. Nasturi. Tipuri de buzunare. Tipul de croiala.

Pentru costumul Bespoke sunt necesare mai multe sedinte de luare a masurilor. Un adevarat costum bespoke tine de sfera luxului, pretul fiind unul pe masura.

Sigur, nimic nu va veni mai bine decat un costum turnat pe client, un costum BESPOKE.

Asadar, fie ca vreti un costum gata facut (Ready To Wear) sau Bespoke (facut de la 0), va asteptam in showroom-ul nostru din Strada Spatarului, Nr. 17 Bis, la SPREZZA by Dragos Sandulache

8 Comentarii

Comentariile sunt inchise.

  1. […] astea duc la masuri nenaturale pentru un sacou cu masura standard. E clar, trebuie un costum Bespoke, adica creat de la zero pe masurile […]

  2. […] Articole scrise de Dragos Sandulache: „De ce am renuntat la TV si ce inseamna Bespoke & Sprezzatura„ […]

  3. […] Articole scrise de Dragos Sandulache: „De ce am renuntat la TV si ce inseamna Bespoke & Sprezzatura„ […]

  4. […] la comanda Ceremonia este un costum destul de clasic, dar si extrem de elegant. La o cafea columbiana si un trabuc, la showroom-ul […]

  5. […] este diferenta intre un COSTUM Ready to Wear si unul Bespoke, facut la comanda. Daca vreti un costum ieftin, atunci cu siguranta trebuie sa alegeti un costum […]

  6. […] bespoke reprezinta topul crearii unui articol de imbracaminte. Este cel mai dificil, dar si cel mai […]

  7. […] Bespoke: dureaza 3-60 zile, in functie de cat de ocupat este croitorul si cat esti dispus sa platesti pentru a avea costumul mai repede. Croitorul stie exact ce tensiune sa aplice asupra materialului atunci cand il va coase. […]

  8. […] Un costum de mire personalizat poate fi un costum luat din raftul magazinului si modificat cu grija. Oamenii bine imbracati, stiu sa se uite dupa croitori care folosesc termenul bespoke. […]

©2019 SPREZZA by Dragoș Săndulache • Politică de confidențialitate • Termeni si conditii de utilizare

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account

%d blogeri au apreciat: