Costum de mire din varianta lux. Smoching, frac, redingota sau sacoul clasic?

Smoching

Sa incepem cu smochingul. Smochingul este o haina barbateasca de gala, de culoare neagra, facuta dupa o croiala speciala, foarte deschisa in fata si cu reverele de matase.

Smoking-ul este un costum asortat, format dintr-un veston (haina) de culoare neagra sau in alte nuante mai inchise, bleumarin, de exemplu (mai rar, alb). Croiala la smoching este dreapta, cu unul sau doua randuri de nasturi. Are revere din satin lucios sau matase, rotunde (guler sal) sau taiate in colturi.

Smoching sau tuxedo

Pantalonii au, pe partea laterala, o dunga (vipusca), de asemenea din matase (dupa modelul pantalonilor militari de gala). Smochingul poate sa aiba si vesta, precum si brau din matase, dar tendinta actuala este sa se renunte la acestea, deoarece au un aer desuet. In general, smoching-ul este facut din stofa de lana.

Smoking-ul nu se poarta oricum si oricand, ci numai in situatii formale, cand se solicita expres o astfel de tinuta (“Black Tie”), si numai la evenimentele organizate seara (exclus la lumina zilei).

Frac barbati

Fracul este o haina barbateasca de ceremonie, din stofa neagra, in fata scurta pana la talie, iar in spate terminata cu doua cozi lungi si inguste.

Fracul, din material uni, se poarta doar in imprejurari foarte oficiale, la anumite ceremonii, la opera, la un spectacol pretentios, la receptii. Designer-ul Dragos Sandulache il recomanda si la nunta.

Chiar in imprejurarile mentionate anterior, daca fracul nu este avantajos pentru cel care il poarta, se poate evita, inlocuindu-l cu o alta tinuta eleganta.

Frac barbati

Fracul se combina, obligatoriu, cu camasa alba, brau, papion, vesta alba, pantalon cu vipusca din satin. Braul, special confectionat pentru a se putea infasura in jurul taliei, avand cutele in sus, trebuie sa se asorteze cu papionul, adica, pentru FRAC va fi alb (pentru smoking, negru).

Papionul trebuie innodat cu mare atentie si va fi purtat cu naturalete, pentru ca este semnul elegantei desavarsite. La manecile camasii, un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca este reprezentat de butoni, care se vor asorta cu nasturii de la camasa.

Este adevarat ca forma fracului nu avantajeaza orice silueta, de aceea, atitudinea este la fel de importanta ca si croiala fracului.

Redingota barbati

Redingota este o haina barbateasca de ceremonie, de culoare neagra, cu poalele lungi pana la genunchi, incheiata cu doua randuri de nasturi.

Ruda rebela a fracului, lipsita de prejudecati coloristice, redingota ne permite mai multe taieturi, de la cea clasica asemanatoare fracului, cu revere late la unul, doi sau trei nasturi, la cea cu guler de camasa sau redingota tunica, ambele inchise pana sub gat.

Redingota barbati

REDINGOTA fiind mult mai permisiva, ii putem asorta, dupa caz, papion sau lavaliera si camasa cu jabou. Deci, Smoching, Frac sau Redingota?

SPREZZA by Dragos Sandulache are o multitudine de modele pentru a fi purtate la nunta sau evenimente speciale. Mai jos o sa va aratam si cateva modele nonconformiste, din colectia SPREZZA costume mire 2018.

Costum de mire Futura 2018

Costumul de mire Futura face parte din noua colectie si este printre modelele preferate ale mirilor de anul acesta.

Costum de mire Futura din lana cu matase, realizat de mana, Bespoke, la cel mai bun pret din Bucuresti.

Costum de mire Futura 2018

Costum de mire Branati 2018

Costumul de mire Branati este un costum extrem de special. Toata lumea invitata la nunta va sti cu exactitate cine e mirele.

Csotum de mire Branati 2018

Costum de mire Hindu 2018

Costumul de mire Hindu este inspirat din moda indiana. Este un COSTUM DE MIRE care poate fi accesorizat cu o brosa metalica. Desigur, detaliile costumului sunt personalizabile 100%. Se poate adauga buzunar la piept, pentru a fi pusa o batista de buzunar eleganta, din matase naturala.

Costumele sprezza pot fi vazute si in magazinul nostru fizic, din centrul Bucurestiului. Puteti suna pentru programare aici: 0769 55 55 11

Costum de mire Hindu

Costum de mire Coloris 2018

Costumele de mire Coloris sunt pentru vara lui 2018. Costumul Coloris are un sacou la un singur nasture, cu rever din matase naturala, rontunjit (tip sal).

Costum de mire Coloris 2018

Costum de mire Duomo 2018

Costum de mire Duomo la cele mai bune preturi din Bucuresti, Timisoara sau Iasi. Costume din lana de cea mai buna calitate, blend cu matase

Costum de mire Duomo 2018