Costume Bespoke

De ce să alegi costume Bespoke?

SPREZZA by Dragoș Săndulache militează pentru costume Bespoke, realizate tradițional. Să detaliem:

La SPREZZA, un costum realizat la comandă este creat de la zero, adică BESPOKE, de tine împreună cu croitorul tău. Ai opțiunea de a alege țesătura, linia costumului, culoarea căptușelii, detalii de stil. Dar și culoarea, calitatea nasturilor, personalizarea etichetei sau a oricărui detaliu ce țin de imaginea costumului tău.

Costume Bespoke din colecția 2019

Fie ca vei dori sa-ți faci un costum de mire, casual sau business, vei fi consultat în orice amănunt. Si vei fi probat până în momentul în care haina va veni turnată pe tine. Până a primi costumul, poți merge la una, doua sau chiar trei probe intermediare. În funcție de opțiunea croitorului.

În croitoria bespoke, pentru costume bespoke, nu există tipare inițiale de la care se pornește în croirea costumului tău. Există doar măsurile tale corporale, țesătura, și bineînţeles, măestria croitorului.

Un astfel de costum este gândit astfel încât, dacă de-a lungul timpului vor exista fluctuații în greutate, costumul tău va putea fi adaptat mereu noilor tale măsuri. Un costum realizat la comandă poate avea o durată de viață și de 20 de ani, deci și investiția va fi pe măsură.

Bespoke este un act de producție mult mai exact, cu mult mai detaliat

Liniile costumului bespoke alunecă perfect pe talie, se strâng în mod cât se poate de fidel pe umeri și permit ieșirea subtilă a manșetei de sub mânecă. Fără a fi strâmt, un costum trebuie să se potrivească la fel ca proverbiala mânușă.

Pentru ca un costum să vină „ca turnat“, intervenția unui croitor abil este absolut necesară.

„Bespoke“ a plecat de la verbul „to bespeak“ – a face o comandă. A vorbi pentru un anumit lucru, în cazul nostru, un costum. Este exact opusul producției de masă, opusul grabei și al hainelor altfel decât gândite și concepute pentru o anumită persoană.

Arta costumului la comanda, Bespoke

În același timp, reprezintă cel mai înalt standard din domeniu. Superlativul absolut, aflat ca potrivire cu mult deasupra hainelor „de-a gata“ și un pas mai sus decât îmbrăcămintea pe măsură. Aceasta din urmă presupune un proces mult mai rapid, cu un costum livrat după o singură măsurătoare și o probă.