window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-126636067-1');

Ce inseamna sprezzatura?

/Tag: Ce inseamna sprezzatura?

CE INSEAMNA SPREZZATURA? Sprezzatura inseamna neglijenta controlata, inseamna sa te imbraci de parca nu iti pasa, avand o atitudine nonsalanta o data cu tinuta ta cand, de fapt, iti ia timp si efort pentru a crea acel stil.

SPREZZATURA, chiar daca este un termen necunocut noua. Fiecare dintre noi il facem inconstient sau constient fara sa ne dam seama de semnificatia sa.

Sprezzatura in ziua de azi se vede cel mai bine la festivalurile din Italia, denumite Pitti Uomo. Unde grupuri de barbati si femei se strang pentru a-si etala tinutele dintre cele mai speciale.

La prima vedere, ti se pare ciudat si poate ca majoritatea nu s-ar imbraca niciodata asa. Hainele alese au culori extravagante, excesive pentru unii, iar combinatia dintre ele poate ca ni s-ar parea ciudata multora.
Ce inseamna sprezzatura?
Termenul Sprezzatura provine de la cartea scrisa de Baldassare Castiglione in 1508 “Cartea Curtezanului”. Daca incalci unele reguli, adopti un stil nonsalant si o atitudine pe masura vei fi vazut ca un tip care acorda o atentie deosebita felului in care se afiseaza.

Secretul este sa o faci subtil si cu incredere pe o tinuta impecabila. Sa dam si cateva exemple:

Faptul ca porti o parte a gulerului de camasa peste sacou si unul in interior poate fi interpretat drept Sprezzatura, dar restul tinutei trebuie sa fie impecabila.

Ce inseamna sprezzatura? SPREZZATURA este un fel de perfectiune fara a da impresia de efort. Daca pentru neamt sudoarea fruntii este semnul indiscutabil al lucrului bine facut, pentru italian lucrurile ce se fac singure, aparent fara a cere vreun efort, pozitia suprema a superioritatii.

Un fel de cool, asa, definit cu vreo cinci secole inaintea noastra tocmai de Castiglione, intr-un manual adresat curtenilor, adica, cum ar veni, prietenilor din interes.

Ce inseamna sprezzatura? Sprezzatura poate fi folosit de oricine, dar trebuie sa fie ceva unic pentru fiecare. Un barbat poarte purta pantaloni rulati la o tinuta, dar acest detaliu nu merge in orice vestimentatie.

Acest site folosește cookieuri. Ok