Made to Measure vs Bespoke. Care e diferenta dintre costumele Made to Measure si costumele Bespoke? Asta vreau sa va explic in articolul urmator.

Multi clienti SPREZZA by Dragos Sandulache vin si spun ca vor un costum Made to Measure, dar nu stiu care e diferenta dintre MTM si Bespoke.

Tiparul

Made to Measure: Consultanții MTM iti vor da sa probezi un sacou/pantalon. Daca sacoul/pantalonii sunt apropiate de marimea ta, consultantii vor trece pe un tabel ajustarile pe care trebuie sa le faca. Dupa care, datele se trimit la fabrica, repet, FABRICA unde urmeaza sa fie confectionat.

BespokeTiparul se ia de la zero si masuratorile sunt mult mai precise. Vei avea sansa ca acest costum sa iti vina mai bine daca doresti sa ascunzi anumite imperfectiuni.

Costum Bespoke Bucuresti

Costum Bespoke Bucuresti

Manopera

Made to Measure: dureaza la fel ca in varianta Bespoke, 3-60 zile. Masinile de cusut din fabrica vor aplica aceeasi tensiune pe tesatura, indiferent de materialul folosit.

Bespokedureaza 3-60 zile, in functie de cat de ocupat este croitorul si cat esti dispus sa platesti pentru a avea costumul mai repede. Croitorul stie exact ce tensiune sa aplice asupra materialului atunci cand il va coase.

Numar de probe

Made to Measure: Nu are loc nicio proba. Ceea ce faci la prima intalnire pentru stabilirea ajustarilor, nu se poate numi proba. Singura proba pe care o faci este dupa ce produsul (costumul, sacoul, pantalonii sau vesta) este gata. In cel mai rau caz, daca produsul nu corespunde cu realitatea, dupa ce se vor face modificarile necesare, vei mai face inca o proba.

Bespoke: Cel putin 3 probe intermediare. Aceste probe sunt necesare in timpul procesului de creatie pentru a verifica acuratetea masuratorilor initiale.

Made to Measure

Pret

Made to Measure: Pretul unui costum incepe de la 1.600 lei si poate ajunge la zeci de mii de euro, in functie de materialul folosit si brandul ales. Daca ar fi sa comparam, din punct de vedere al pretului, vei gasi costume Ready to Wear mai scumpe, fara a avea garantia ca iti vin la fel de bine ca si un MTM.

BespokePretul poate incepe de la 2.500 lei si poate ajunge la zeci de mii de euro, in functie de materialul folosit si de brandul la care apelezi.

Costum Bespoke SPREZZA by Dragos Sandulache

Personalizare

Made to Measure: Ai multe tipuri de personalizare la care poti apela, dar NU la fel de multe ca la Bespoke. Daca iti doresti ceva atipic, nu vei reusi sa iti faci la MTM. In functie de persoana la care vei apela pentru un costum MTM, vor lipsi diverse detalii din punctul de vedere al constructiei costumului. Din pacate, croiul costumului este controlat de felul in care FABRICA face manufactura, asa ca nu ai un control in totalitate asupra felului in care iti va veni. Anumite branduri iti ofera posibilitatea de a face costume half canvas sau full canvas.

Made to Measure vs Bespoke

Bespoke: NU ai limite in ceea ce priveste personalizarea costumului.

Costume Bespoke Bucuresti

Intalnirea cu un angajat vs. un croitor

Made to Measure: Este imposibil sa te intalnesti cu persoanele care iti vor face costumul, deoarece tot procesul se intampla in fabrica. Contactul tau va fi doar cu angajatul si, in foarte putine cazuri, proprietarul afacerii.

Bespoke: Relatia este mult mai personala, pentru ca vei cunoaste persoana care iti va crea costumul. Experienta isi va spune cuvantul cand intervin diverse conformatii.

Costume Bespoke Bucuresti, Cluj si Timisoara

Concluzia: Made to Measure sau Bespoke?

Made to Measure se face in fabrica, Bespoke se realizeaza de mana unui maestru croitor. Nimic nu este imposibil in ceea ce priveste cerintele unui costum Bespoke.